23 Nisan 2012 Pazartesi

BADEMLİ HAVUÇLU KEK


MALZEMELER
Un 2 su bardağı
Şeker 1 su bardağı
Süt 1/2
Badem 100 gr
Havuç rendelenmiş 1 adet
Yumurta 4 adet
Sıvı yağ 1 çay bardağı
Yapılışı:
yumurtaları kırıyoruz şekeri ilave ediyoruz ardından rendelenmiş havuçları ve sıvı yağı  ilave ederek çırpmaya başlıyoruz belirli kıvama gelince unu koyarak çırpmaya devam ediyoruz bademleri ilave ederek biraz daha cırparak  170 dercede ısıttığımız fırına tepsiyi yağlayarak üstüne un dökerek fazla unu temizleyerek hamuru siniye koyuyoruz  ve 20-25 dakika  pişirerek çatalla kontrol ederek fırından tepsiyi çıkararak soğumaya birakıyoruz  soğuyunca dilimleyerek servis yapıyoruz afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder