12 Mayıs 2012 Cumartesi

BİBER VE PATLICAN DOLMASI

MALZEME;
1/2 KG PATLICAN VE PATLICAN
500 GR PİRİNÇ
1.5 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
 5 ADET SOĞAN
3 KAŞIK ŞEKER
MAYDANOZ, NANE, DEREOTU, TUZ VE BAHARATLAR
YAPILIŞI,
1- Patlıcan ve biberleri  içlerini çıkartıyoruz
2- Bir iki yerinden hafifçe deliniz
3-Zeytinyağlı dolma içini hazırlayınız,
4-İç hafif şoğuyunca fazla sıkıştırmadan doldurunuz
5-Pişeceği kabın altına nane, maydanoz, dallarını koyun bunları dolmaların yanmaması ve güzel kokulu olması için koyuyoruz
6- Bu dalların üzerine patlıcan ve biberlerin  ağzı dometesle kapatılmış olarak yerleştiriniz.
7-Bir miktar su tuz ve dometes suyu ilave edip orta hararetli ısıda  patlıcan ve biberler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
8-Kabında soğutup üstlerini temiz olarak servis tabağına diziyoruz .
9-Limon dilimi ve maydanozşla süsleyip servis yapıyoruz afiyet olsun ben yoğurt ve cacık ile servis yapılmasını öneriyorum .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder