MALZEMELER,;
Kuru fasulye 1.5 su bardağı
Dometes 1
Sıvı yağ 1 çay bardağı
Et suyu bulyon 1 pk
Salça bir çorba kaşığı
Sogan 1 adet
Tuz bir tutam
Taze biber 1 adet
Yapılışı;
Kuru fasulyelerı düdklü tencerede 35 dk haşlıyoruz.
Tencereye sıvı yağ , taze biber bir adet küçük parçalara doğruyoruz küçük parçalar halinde doğradığımız soğanlar pembeleşinceye kadar sote yapalım soğanlar pembeleşince haşladığımız kuru fasulyeleri
soteliyoruz salça ilave ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz , tuz et suyu bulyon ve dometesleri ilave ederek bir süre daha soteliyoruz hazırladığımız sıcak suyu üstünü bir parmak gibi koyuyoruz ve kapagini kapatarak suyu belirli bir kıvama gelince yani koyulaşınca ocaktan alıyoruz sıcak olarak servis yapıyoruz .,afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder