MALZEMELER;
BİR DEMET SEMİZ OTU
4 DİŞ SARIMSAK
1/2 ADET LİMON
BİR TUTAM TUZ
1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI ERİK EKŞİSİ
YAPILIŞI:
Semiz otlarını saplarından kopararak ayırıyoruz sadece üst kısımlarını kullanıyoruz sonra güzelce yıkama işlemini yapıyoruz süzgeç içinde güzelce yıkayıp toprak kum kalmayacak şekilde işlem birtince ayrı bir kabın içine sarımsakları koyarak sarımsak tokmağı ile döverek eziyoruz tuz koyuyoruz limon suyu koyuyoruz erik ekşisi koyuyoruz 1 çorba kaşığı su koyarak sosunu sıvı hale getiriyoruz sonra semizlerin üstüne yaptığımız sosu gezdirelim afiyet olsun hemen veya dolaba koyarak ne zaman istersek servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder