27 Nisan 2012 Cuma

YALANCI MANTI

MALZEME
1/2 PK HAZIR BOŞ MANTI
1/2 KG YOĞURT
4 DİŞ SARIMSAK
BİR TUTAM TUZ
BİR TUTAM PUL BİBER
2 KAŞIK SIVI YAĞ
YAPILIŞI
Tencerenin içine suyu koyarak ısıtıyoruz ısınınca mantıyı koyarak 7 dk haşlıyoruz ardından süzgeçten geçiriyoruz ., bir kenara alıyoruz , bir derin bir kasenin içine dövülmüş sarımsak tuz ve yoğurt koyarak çırpıyoruz yogurt belirli kıvama gelince bırakıyoruz.
Bir saplı tavanın içinde sıvı yağı kızdırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz sıcak şekilde pul biberi atıyoruz ve karıştırıyoruz  sos hazır .
Hazırladığımız  sarımsaklı yoğurtun içine haşladığımız mantıları  boca ederek karıştırıyoruz hazırladığımız sou mantinin üstünde gezdiriyoruz ve servis yapıyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder