25 Mayıs 2012 Cuma

Yeşil erik reçeli

Malzemeler;
1 kg yeşil erik
2 bardak su
2 çorba kaşığı limon suyu
2 kg toz şeker
Yapılışı;
1-Toz şeker, limon suyu ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatın.
2-Yıkanmış yeşil erikleri ilave edin.Hafif ateşte erikler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
3-Şurubun koyulaşmasını ara ara kontrol edin.
4-Eğer kaşık ucuyla alınıp, su dolu çay bardağına damlatılan reçel top olup camlaşıyorsa, kıvama geldi dmektir.
5-Reçelin üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile temizledikten sonra, tencereyi ateşten alın.
6-Soğuıduktan sonra kavanozlara boşaltın. afiyet olsun .

2 yorum:

  1. Ramazan tadı nasıl bunun mayhoşmu eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  2. Ekşimtrak mayhoş mayhoş teşekürler senin çilek reçeli süper vişnap

    YanıtlaSil