25 Mayıs 2012 Cuma

AYVA REÇELİ

MALZEMELER;
4 adet ayva
1,5 kg toz şeker
5 bardak su
2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı;
1-Ayvaların kabuklarını soyup küçük parçalara bölün
2-Bir tencerede kaynamakta olan suya atıp 5 dakika kadar pişirin. Sonra toz şeekeri ilave edip eritin.
3-Şurubu kaynamaya bırakın.Orta kuvvetteki ateşte ateş üzerinde şurup koyulaşınca  2 çorba kaşığı limon suyunu ilave edin.
4-Bir taşım daha kaynatıp tencerenin üzerinde köpük birikmişse delikli kepçe ile temizleyelim.
5-Sonra reçel tenceresini ateşten alarak soğumaya bırakalım.
6-İyice soğuyan reçeli kavanozlara dolduralım. (Reçelin kırmızı renkli olmasını istiyorsanız, ayvanın çekirdeklerini tencereye atabilirsiniz . afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder