23 Nisan 2012 Pazartesi

Şehriyeli pirinç pilavı

MALZEME
Pirinç 2 çay bardağı
Şehriye bir tutam
Margarin 125 gr
Sıvı yağ 1/2 çay bardağı
Bir tutam tuz
2.5 su bardağı su
Yapılışı;
Tencereye önce margarin veya tereyağı  isteyen sıvı yağ koyabilir ardından şehriye şehriye pembeleşinceye kadar bekliyoruz ardından pirinçi koyarak yağda 2 dk çeviriyoruz sonra  tuz   et suyu  ve et suyu yoksa pk bulyonlardan 1 pk koyuyoruz ardından suyu ilave ederek orta ateşte  20 dk pilavı pişiriyoruz suyunu tamamen çekince ocağı kapatarak pilavı dinlenmeye bırakıyoruz  . sıcak olarak servis yapıyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder