25 Nisan 2012 Çarşamba

TAZE BAKLA

http://friendfeed.com/ramazaneki
MALZEME;
1/2 kg taze bakla
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 dometes
1 kaşık salça
4 diş sarımsak
1.5 bardak su
1 adet soğan
Bir tutam tuz

Yapılışı ;
Bir tencere içine önce yağ  sonra  küçük parçalara böldüğümüz soğanları  soğanlar pembeleşmeye yakın  üçe böldügümüz  baklalar   ardından sarımsak ve salça  biraz soteledikten sonra  küçük parçalara doğradığımız dometesleri  ve tuz ilave ediyoruz  ve bir süre daha soteleyince  suyunu koyarak orta ateşten düşük kısık ateşten yüksek  ocak ayarı ile  30 dk pişiriyoruz suyu belirli kıvama gelince baklaları kontrol ederek  ocağı kapatıyoruz üzerine sıcakken yoğurt koyulmasını öneriyorum ben çok beğeniyorum . afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder