http://friendfeed.com/ramazaneki
MALZEME;
1/2 kg taze bakla
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 dometes
1 kaşık salça
4 diş sarımsak
1.5 bardak su
1 adet soğan
Bir tutam tuz
Yapılışı ;
Bir tencere içine önce yağ sonra küçük parçalara böldüğümüz soğanları soğanlar pembeleşmeye yakın üçe böldügümüz baklalar ardından sarımsak ve salça biraz soteledikten sonra küçük parçalara doğradığımız dometesleri ve tuz ilave ediyoruz ve bir süre daha soteleyince suyunu koyarak orta ateşten düşük kısık ateşten yüksek ocak ayarı ile 30 dk pişiriyoruz suyu belirli kıvama gelince baklaları kontrol ederek ocağı kapatıyoruz üzerine sıcakken yoğurt koyulmasını öneriyorum ben çok beğeniyorum . afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder