2 Mayıs 2012 Çarşamba

KURU FASÜLYE

MALZEMELER,;
Kuru fasulye 1.5 su bardağı
Dometes 1
Sıvı yağ 1 çay bardağı
Et suyu bulyon 1 pk
Salça bir çorba kaşığı
Sogan 1 adet
Tuz bir tutam
Taze biber 1 adet
Yapılışı;
Kuru fasulyelerı düdklü tencerede 35 dk haşlıyoruz.
Tencereye  sıvı yağ , taze biber bir adet küçük parçalara doğruyoruz küçük parçalar halinde doğradığımız soğanlar pembeleşinceye kadar sote yapalım  soğanlar pembeleşince haşladığımız  kuru fasulyeleri
 soteliyoruz salça ilave ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz , tuz et suyu bulyon  ve dometesleri  ilave ederek bir süre daha  soteliyoruz hazırladığımız sıcak suyu üstünü bir parmak gibi koyuyoruz ve kapagini kapatarak suyu belirli bir kıvama gelince yani koyulaşınca ocaktan alıyoruz sıcak olarak servis yapıyoruz .,afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder