30 Haziran 2012 Cumartesi

ET SOTE

MALZEMELER;
500 GR OĞLAK ETİ,
3 ADET SOĞAN,
3 ADET DOMETES,
4 ADET TAZE BİBER,
BİR TUTAM KIRMIZI BİBER,
BİR TUTAM TUZ,
YAPILIŞI,;
Eti kuşbası doğrayalım., soğanları küçük kuşbası doğrayalım, biberleri küçük yuvarlak dilimlere ayıralım, dometesleri küp küp doğrayalım,
Kızdırdığımız yapışmaz tavamıza etleri alalım suyunu verip çekene kadar bekleyerek soteleyelim , suyunu tamammen çekince kızarmaya başlayınca biberleri ve soğanları ilave ederek soğanlar yumusayıp kızarmaya başlayana kadar soteleyelim.,
Soğanlar yumuşayınca kızarmaya başlayınca dometesleri ilave ederek dometesler pişene kadar soteleyelim sonra tuz ve pul biberini ilave ederek bir süre daha sotelemeye devam edelim dometesler içinde diriliğini kaybedip renklerini içine salmaya başlayınca  ocağın altını kapatarak sıcak servis yapalım . , yanınbda , cacık, mevsim salatası, semiz salatası  gibi garnitürlerle  servis yapabiliriz afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder